Certificare | HACCPIntroducere in HACCPHACCP este un sistem de siguranta alimentului recunoscut international si bazat pe stiinta care este folosita pentru a oferi siguranta fabricarii produselor alimentare. HACCP este proiectat sa previna, sa reduca sau sa elimine potentialele riscuri biologice, chimice si fizice de siguranta a alimentului, inclusiv acelea cauzate de contaminarea prin incrucisare. HACCP este vazut ca fiind complementar sistemelor de management al calitatii precum ISO 9001. Istoricul HACCPMetodologia HACCP a fost standardizata international de catre Comisia Codex Alimentarius care a fost infiintata de catre FAO/Organizatia de Alimentatie si Agricultura(Food and Agricultural Organization) si de catre WHO/Organizatia Sanatatii Mondiale(World Health Organization) ale Natiunilor Unite pentru a dezvolta standarde alimentare. Avantaje ale certificarii cu GlobalGROUP:
Intrebari fecventeCe inseamna HACCP? HACCP inseamna „Hazard Analysis and Critical Control Points.” – Analiza riscurilor si punctelor critice de control. Ce este HACCP? HACCP este un sistem de siguranta alimentului recunoscut international si bazat pe stiinta care este folosita pentru a garanta siguranta produselor alimentare. Care sunt etapele de inregistrare a unei certificari HACCP? Etapa 1:analiza documentatiei (la fata locului) Etapa 2:auditul de certificare (la fata locului) Etapa 3:audituri de supraveghere (la fata locului) Care este importanta HACCP? HACCP este proiectat sa previna, sa reduca sau sa elimine potentialele riscuri biologice, chimice si fizice de siguranta a alimentului, inclusiv acelea cauzate de contaminarea incrucisata. |