HACCP

Certificare | HACCP

Introducere in HACCP

HACCP este un sistem de siguranta alimentului recunoscut international si bazat pe stiinta care este folosita pentru a oferi siguranta fabricarii produselor alimentare.

HACCP este proiectat sa previna, sa reduca sau sa elimine potentialele riscuri biologice, chimice si fizice de siguranta a alimentului, inclusiv acelea cauzate de contaminarea prin incrucisare.

HACCP este vazut ca fiind complementar sistemelor de management al calitatii precum ISO 9001.

Istoricul HACCP

Metodologia HACCP a fost standardizata international de catre Comisia Codex Alimentarius care a fost infiintata de catre FAO/Organizatia de Alimentatie si Agricultura(Food and Agricultural Organization) si de catre WHO/Organizatia Sanatatii Mondiale(World Health Organization) ale Natiunilor Unite pentru a dezvolta standarde alimentare.

Avantaje ale certificarii cu GlobalGROUP:

  • recunoasterea numelui pe plan mondial
  • experienta vasta de audit in domeniul industrial
  • definirea si agreerea ferma a timpilor pentru desfasurarea unui proiect
  • costuri fixe si cotatii competitive
  • certificate recunoscute international
  • grup de discutii pe web
  • newsletter si update gratuite
  • ajutor prin e-mail

Intrebari fecvente

Ce inseamna HACCP?

HACCP inseamna „Hazard Analysis and Critical Control Points.” – Analiza riscurilor si punctelor critice de control.

Ce este HACCP?

HACCP este un sistem de siguranta alimentului recunoscut international si bazat pe stiinta care este folosita pentru a garanta siguranta produselor alimentare.

Care sunt etapele de inregistrare a unei certificari HACCP?

Etapa 1:analiza documentatiei (la fata locului)

Etapa 2:auditul de certificare (la fata locului)

Etapa 3:audituri de supraveghere (la fata locului)

Care este importanta HACCP?

HACCP este proiectat sa previna, sa reduca sau sa elimine potentialele riscuri biologice, chimice si fizice de siguranta a alimentului, inclusiv acelea cauzate de contaminarea incrucisata.