50001

ISO 50001

Ce este ISO 50001?

Organizatiile nu au puterea sa controleze pretul energiei, politica energetica nationala sau economia globala, cu toate acestea, o organizatie isi poate imbunatati modul in care controleaza si influenteaza consumul sau energetic.

Imbunatatirea performantelor energetice poate aduce beneficii pentru o organizatie prin optimizarea utilizarii surselor energetice si a consumatorilor sai activi, obiectivele fiind atat reducerea consumului de energie, cat si a costurilor acesteia.

Obiectivul ISO 50001 este de a pune la dipozitia organizatiei un cadru prin care sa integreze performantele energetice in practica managementului sau de zi cu zi. Toate organizațiile din lume au acum acces la un standard armonizat internațional pentru implementarea unei metodologii coerente, pentru identificarea și punerea în aplicare a mijloacelor de îmbunătățire in domeniul managementului energetic.

Care sunt beneficiile certificarii ISO 50001?

  • ajuta la o mai eficienta utilizare a activelor consumatoare de energie
  • facilicteaza comunicarea privind gestionarea resurselor energetice
  • promoveaza cele mai bune practici de gestionare a energiei pentru a consolida un comportament adecvat de reducere a consumului energetic
  • ajuta la evaluarea si prioritizarea implementarii unor noi tehnologii de eficientizare energetica
  • ofera un cadru pentru promovarea eficientei energetice pe tot parcursul lantului de furnizori
  • faciliteaza imbunatatirea managementului energiei pentru proiectele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera
  • integrarea cu alte sisteme de management cum ar cel de mediu si cel de sanatate si securitate in munca

Contactati-ne

Pentru mai multe informatii despre ISO 50001 va rugam sa ne contactati prin telefon sau email la adresa contact@globalcertification.ro . Suntem incantati sa va consiliem.